16 August 2018
Velkommen til Allerød Fysioterapi & Træning = AllerødFys

Klinisk Specialist


Hos klinikkens kliniske specialist i muskuloskeletale fysioterapi kan du få:

- Specialundersøgelse

- Specialbehandling

- Second-opinion

 

Hvad er en Muskuloskeletal Fysioterapeut?

En muskuloskeletal fysioterapeut, er en fysioterapeut, som har gennemgået en efteruddannelse i undersøgelse, diagnostik og behandling af problemer i "bevægeapparatet". Det vil sige problemer med ryg, nakke, arme eller ben. Også undersøgelse, diagnostik og behandling af muskler, nerver og bindevæv, som sørger for, at vi kan bevæge os uden smerter. Derudover lærer en muskuloskeletal fysioterapeut om forskellige smertemekanismer som akutte smerter, langvarige smerter og smerter, som stammer fra selve nervesystemet.

 

Uddannelsn er anerkendt af foreningen Danske Fysioterapeuter, og er ligeledes internationalt anerkendt. Uddannelsen består af en kursusrække, som strækker sig over flere år. Hertil kommer mindst 100 timers praktik hos en færdiguddannet muskoloskeletal fysioterapeut og et omfattende litteraturstudie. Uddannelsen afsluttes med eksamen.

 

Hvad kan en muskuloskeletal fysioterapeut gøre for dig?

Har du akutte ryggener kan den muskuloskeletale fysioterapeut finde frem til, hvilket område problemet sidder i. Hun kan behandle leddet og løsne det med bestemte håndgreb. Ligeledes kan de omkringliggende muskler behandles, og du får en grundig instruktion i øvelser, du selv kan gøre. Dels for hurtigere at blive rask og dels for at forebygge at problemet kommer igen. 

 

Har du langvarrige ryggener kan den muskuloskeletale fysioterapeut undersøge hvordan din ryg, led, muskler og nerver fungere i sammenhæng med den måde, du håndterer smerter på. Ud fra dette lægges en plan, som kan bestå i behandling af ryggens led med bestemte håndgreb, anvisning af øvelser og planlægning af et længerevarende genoptræningsforløb.

 

Har du skulder- eller armsmerter, f.eks. tennisalbue kan den muskuloskeletale fysioterapeut undersøge din arm og din nakke. Ud fra undersøgelsen diagnosticeres, om generne stammer fra nakken eller om skaden eller overbelastningen sidder i armen. Behandlingen rettes mod nakken eller armen med bestemte håndgreb, som sigter på at forbedre leddenes og musklerne funktion. Du får grundig information om øvelser, som hjælper dig til at gøre dig hurtigere rask og undgå tilbagefald.

 

Har du hofte-, knæ eller fodsmerter, kan den muskuloskeletale fysioterapeut ligeledes undersøge og diagnosticere om fejlfunktionen sidder i eller omkring leddet. Og om der er tale om smerter, som stammer fra ryggen. Behandlingen rettes mod leddet og dets omgivelser og kan bestå af bestemte håndgreb, som normaliserer funktionen i leddet og musklerne omkring. Også her vil behandlingen følges op med instruktion i øvelser, som fremmer funktionen og forebygger tilbagefald.

 

Hvordan foregår en behandling hos en muskoloskeletal fysioterapeut?

Det første besøg hos den muskuloskeletale fysioterapeut består i en udførlig anamnese og en grundig undersøgelse. Undersøgelsen rettes ikke kun mod det område, hvor du har ondt, men også mod andre områder, som kan have sammenhæng med dine smerter. På baggrund af undersøgelsen opstilles der en behandlingsplan sammen med dig.

 

Fysioterapueten

Fysioterapeut Line Julie Nørgaard er klinikkens kliniske specialist og har gennemgået uddannelse og eksamen til muskuloskeletal fysioterapeut.

 

Priser

Specialfysioterapi hos klinisk specialist: kr. 680,-

Der er ingen tillæg i specialafdelingen. Fysioterapeuten vælger sammen med dig behandlingen, og der vil ikke være tillæg for evt. akupunktur, specialtape etc. 

 

 

Klinik information

Specialafdelingen

Specialfysioterapi foregår i klinikkens specialafdeling og udføres af specialuddannede fysioterapeuter inden for hvert sit felt.

 

Specialfysioterapi kræver ikke lægehenvisning og der er ikke tilskud fra sygesikringen til behandlingen.

 

I Specialafdelingen betaler du ikke ekstra for tillægsydelser. Alt er incl. i prisen.

 

I Specialafdelingen møder du klinikkens bedst uddannede fysioterapeuter.

 

Eksempler på behandlinger i Specialafdelingen:

  • Ultralydsscanning
  • Chokbølge, fokuseret eller radierende
  • Klinisk specialist - specialundersøgelse, specialbehandling eller second-opinion
  • Bækkenbund - inkontinens, bækkenbundsproblematikker og smerter